Den där våren…

Våren är ett kärt samtalsämne, en kär vän, en längtan och ett samtalsämne.

Jag, vi, många brukar ofta hävda att vi inte hinner med den.
Det är gråkall vinter, frostig och mörk januari, och plötsligt anar vi att dagarna blir ljusare. En morgon ser vi kanske att det inte är frost på bilrutan, var är snövallen?
Åh en tussilago, äntligen vår! Och plötslig är det 20 grader i solen och man borde bytt till sommardäck, men eftersom det inte är lag på det än kör man ned dubb så länge, man vet aldrig….

Ja, plötsligt blev det försommar man hann inte med. Jag borde ha tagit våren tillvara, säger man. Borde stannat till. Njutit, men det är så mycket vardag i vägen, och jobbet…

Och så, 2013, våren kom i tidig mars, dagsmejan frätte ur snövallar och ploghögar. Mitt på dagen kunde man sitta ute, men iskalla nätter stoppade upp den, våren kom av sig.

Vi vill att den sätter fart, jag längtar efter att kunna hänga undan vinterjackan. Jag vill springa ut på gräset och se alla knoppar.
Men det slog mig bara plötsligt, våren är här! Nu har vi vår chans att verkligen njuta.
Jag har nog aldrig tidigare så ofta och under så lång tid upplevt den euforiska känslan av att gå ut till mina höns utan jacka, se hunden hoppa omkring och tugga i sig isiga snöklumpar, och så oändligt sakta se mer och ner av grusplanen.

Du som är fotograf; kolla runt bland alla snövallar och se att det finns de mest besynnerliga formationer i år, fram med kameran!

Jag ska försöka fixa till några av mina men här kommer tre vårbilder så länge.

För övrigt kan jag bara säga att Kent, Marie Boine och Crosby, Stills, Nach and Young förgyller min natt. Spotify regerar!

20130330017-1

Trots minusgrader fräter solen ur snövallarna. Blåsten trycker in de få plusgraderna in i den isiga snön.

20130330025-2

Den här fagra damen undrar nog varför jag inte tar bort den här kalla smörjan.

20130330026-3

Vissa trotsar minusgraderna och försöker sig på ett blad eller två…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *