Mellanväggar

Som framgår av första byggsidan började vi med kofoten. Köket var från början mer som en kokvrå, med matplats och hall utanför. Straxt efter jul den första vintern skred vi till verket. (Det kostar ju inget att riva!) Det var ju värre att lappa hålen i golvet och snygga till efteråt, och det har tagit sina år.

Samma väg har ett antal innerväggar gått. Vi har stuvat om bland rummen, och när en av våra tonåringar ville flytta ner i ett källarrum, tog vi hennes till sovrum och byggde om vårt stora sovrum till ett kontor och rum till minsta pojken. Det innebar att vi kunde riva en mellanvägg i vardagsrummet som man satt upp på sextiotalet någon gång. Det kändes befriande.

Vi har även satt upp en mellanvägg i största rummet i källaren. Det rummet fick invändig isolering i slutet på sextiotalet, så där luktar det gammal bastu, trots att vi grävt om grunden, men vi skaffade en luftrenare från Biozone, och den har gjort underverk. Så småningom river vi ur alla väggar där och gör ett film- musikrum som kommer att hamna i anslutning till bastu och bad. Just nu bor vår ende hemmavarande tonåring där, förhoppningsvis i många år. Förutom hans lya finns det ett extra vardagsrum med stereo och TV.  Samt gitarr, keyboard och piano. En väldigt bra tillgång, när de sitter där och spelar spel eller stojar överhuvud taget hörs det ingenting upp till övervåningen.

Det är fortfarande inte färdigt, lister, målning och detaljer kvarstår, men det börjar bli hyfsat. Så nu har vi på övervåningen fått ett kontor, en ateljé för tovning och annat skapande, ett sovrum och kök och vardagsrum som en stor enhet i mitten av huset. Köket har ett rymligt skafferi, och vi kan sitta 13-14 personer vid vårt kombinerade köks-/vardagsrumsbord. C:a 20 personer med ett extrabord som passar till det ordinarie.

Väggar och tak i vardagsrummet är sprucket och fult, och golvet behöver slipas om eller rentav bytas ut, men det får duga några år