Hösten 1.2

20101015_uppsala_höst_0177Körde Teodor till skolan i morse, han har sovmorgon och jag semester. Enda chansen för honom att komma senare till skolan är att åka med mig. Eftersom jag ändå skulle handla och hämta min telefon på jobbet så kunde jag anpassa mig till hans tider.
Jag tog med hunden, han blir så dyster av att lämnas ensam. Tänkte att jag skulle ta lite bilder från stadens höst, och passa på att träna honom i stadsmiljö, att möta människor hela tiden. Har haft kameran med mig hela veckan, försökt att att gå ut på lunchen, men det dyker alltid upp något som måste göras (måste?….!) Jaja, så är det i alla fall.
Vi, hunden och jag åkte till Studenternas par20101015_uppsala_höst_0183kering och började gå utefter ån. Peter Gustafsson har alltid sagt mig att det är väldigt fint där. Och nu förstår jag hur han menar, det är som en sagovärld! Små vägar och stigar utefter ån, korsade av stigar med alléer. Och nu, med all guldfärg mot mörkgrå trädstammar. Solen värmde lite och denna klara höstluft!
Har aldrig varit där, och undrar lite varför…
Som liten var man så nyfiken. Alla har väl någon gång sett något gammalt hus någonstans, försiktigt smugit in och varit helt säker på att det är smugglare som håller till där. En rostig ficklampa på ett bord räcker som bevis…
20101015_uppsala_höst_0194Nog har du hittat en gammal övergiven koja eller ett bilvrak i en skog. En rostig cykel i ett dike någonstans. Och du har undrat vem som lagt den där, och vart den hör.
Sedan byttes nyfikenheten ut mot veckohandel, vardagsmat, Aktuellt och semesterplanering. För mig i alla fall.
Men samtidigt har nyfikenheten ändå lurat där, när du åker på en väg du aldrig varit på förut, och kanske inte riktigt vet var du ska. Visst ruvar ett litet äventyr i magen då, och vill ut.
Jag kan också känns så när jag läser en bok, en deckare kanske, och man beskriver hur en person träffar någon på ett kafé i en liten ort nånstans. Då vill jag ut, sätta mig på ett tåg, ta bilen i natten eller bara cykla iväg åt ett håll jag inte åkt förut.
På min promenad idag kände jag att därute fanns det sådana möjligheter. Svagt hördes stadens brus, men vind och fåglar dominerade.
Vilken vacker och spännande stad vi bor i!
Så vacker att jag åker från landet för att ta en promenad i naturen!

20101015_uppsala_höst_0240

20101015_uppsala_höst_0212

20101015_uppsala_höst_0220

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *